lørdag 6. desember 2008

Lenas deilige julekarameller!

Her er julens supergodis fra oss!



Lenas deilige julekarameller!
1 liten boks kremfløte
1,5 dl Sweet & Less - OBS! Dette er ikke kunstig søtningsmiddel, men "sunnere" sukker!
2 ss Glukose
2 ss kakao
1 ss pulverkaffe
1 ts vaniljesukker
Hakkede nøtter dersom ønskelig.

Kok opp fløte, sukker og Glukose.
Tilsett kakao, kaffepulver og vaniljesukker.
La massen koke inn til den begynner å bli skikkelig seig.
Ta karamellprøven:
Drypp en dråpe masse i et glass med kaldt vann. Blir det en liten kule du kan trille mellom fingrene dine - ja, da er massen ferdig. hvis ikke - så må den koke mer!
Hell massen utover et brett dekket med matpapir. La den stå og stivne. Skjær eller knekk opp biter. Pakk inn i cellofan eller legger på glass.
Vi drysset melis over, under og mellom - for at de ikke skulle klisse seg sammen.



Smakte helt nydelig - faktisk nesten utrolig! *stolt*
Dette kan de fleste klare! Pass bare på om barna skal hjelpe til, for massen en fryktelig varm og det er lett å brenne seg!
Lykke til!

5 kommentarer:

Anne sa...

Trøstes min kor du friste!!

hvitstil.com/Christine sa...

Karameller! mmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Tusen takk for oppskriften til kransekaka. Jeg gjorde som du sa,(men regnet med du mente melis ikke sukker) eneste forskjell var at jeg ikke orket skolde mandlene. Nå er jeg spent!

Takk takk

Christine

Frøken Englefjes sa...

Mmmmm, disse så gode ut! Sjokolade karameller er jo om mulig ennå bedre enn vanlige fløtekarameller.
men kan jeg bruke sukker i stedet?

Marias skriblerier sa...

Åååå, dette så veldig godt ut!!

Anna Lisa sa...

Desse må eg prøve!!! mmmmm......

Enkel og grei kjøleskapsgrøt med chia og hempfrø.

Er du en av de som kanskje er litt lei av kjipe frokoster? Eller du spiser kanskje ikke frokost i det hele tatt? Jeg har gjennom hele mi...