søndag 18. mai 2008

Vel overstått!

Ja, da var 17.mai feiringen for 2008 over...
Det var ikke mye å skryte av, dessverre! Planene ble jo litt amputert - siden det ble sludd/snø og kaldt vær. På Blindern ble det målt 4,9 grader kl.14.00 - og det er den kaldeste 17.mai på over 50år.
Hipp hurra for 17.mai! *sukk*

Nåvel - vi gjorde det beste ut av det uansett, vi! Det var jo bare å slenge seg rundt og kjøre noe alternativt til pølser, is og brus på skolen her i nærheten... Vi startet dagen med 17.mai frokost hos mine foreldre, og det var kjempekoselig. Var tilbake hjemme ved halv tolv tiden, vi ventet besøk rundt tolv. Etter å ha sett på barnetoget en stund på tv, spist 2 iskrem og puslet noen puslespill - så var det dags for å spise igjen. Da ble det dette :


(Bilde : Mat & Drikke)
Ostechips med tomatsalsa - til 4 personer
4 stk. lefse eller hvetetortillas
200 g cheddar eller annen revet hvit ost
1 stk. vårløk finhakket
1 glass ferdigkjøpt salsa

Fremgangsmåte : I stekeovn 220 °C i 5 – 7 minutter
Fordel osten på tortillaen og dryss over finhakket vårløk. Legges på stekebrett og stekes til osten har smeltet og fått en gyllen fin farge. Deles i snipper og serveres med tomatsalsa.

Guacamole
Mos kjøttet på 2 godt modne avocadoer og tilsett saften av 2 lime, 2 dl. kesam, 1 ss finhakket løk, 1 stk. presset hvitløksfedd, salt og pepper.


( Bilde : Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt)
Kyllingsalat med karri
1 pakke salatkjøtt av kylling
½ stk. rødløk, evt. litt purre
1 boks hermetiske maiskorn, liten boks
1 stk. rød paprika
ca. 80 g hvitløksmajones
200 g kremost naturell
ca. 1 ts karri (smak til)
evt. litt kvernet pepper
Alt blandes sammen til en salat.

Til slutt ble det litt god drikke! Man kan jo prøve noe annet innimellom!

(Foto : Dansukker)
Drivers Mojito - til 6 personer
3 lime
1/4 dl grønn te
1/2 l vannfrisk mynte
1/2 dl Dansukker Demerarasukker
1/2 liter mineralvannisbiter
Press saften ut av limen. Finhakk myntebladene. Bland limesaften, sukkeret og mynten i en bolle og rør til sukkeret har løst seg opp. Kok opp vannet. Legg i tebladene og la det stå i 5 minutter. Avkjøl. Bland sammen teen og saftblandingen. Sil. Hell over i glass med is.

Vi var ikke akkurat seks personer, men drikken skle ned på høykant - den var frisk og god! (Og mamsen er svak for den mer "tunge" varianten av Mojito, så denne falt i smak!)
Så alt i alt hadde vi en koselig dag hjemme, vi! Det ble ingen premier på tivoli, men vi har da jammen nok bamser fra før!

Idag skal vi antagelig på vårslipp - det gleder vi oss litt til! Vi har en besøksgård like i nærheten her vi bor - Losby, og der er det dags å slippe dyra ut på beite. Dessuten har de knallgode vafler der, og bare det er en god grunn til et besøk...

4 kommentarer:

Mummimamma sa...

Høres ut som om dere fikk en topp 17. mai, til tross for dårlig vær.
Kos dere på gårdsbesøk i dag.

ChatrinesLiving sa...

Vel overstått feiring!
Så mye go mat!!! Nå ble jeg veldig sulten her...
Her var vi bare en snartur ute. Det snødde jo... Dagen ble tilbrakt inne, med fyr i peisen mye go mat og drikke! Så det var jo en veldig koselig dag!:)

I dag pøsregner det, så det ser ut for å bli en kos innedag i dag også! Sjansen for at T.Solheim jakka blir strikket på en veldig stor;) Fyrt i peisen har jeg gjort allerede;)

Ønsker deg en kjempefin søndag!
Klem fra chatrine:)

Drømmen om en eplehage sa...

Vafler høres usansynlig godt ut... så synd jeg har bestemt meg for å strame inn sømmonet litt før jeg sprekker. He, he! Oppdagt at bikinisesongen plutselig var rett rundt hjørnet, men den kommer vel neste år også så jeg får være klar til da...

Så ufyselig med slikt vær nå når det skal være sol og varme. Bra dere fikk en fin dag alikevel!

Håper dere koste dere på besøksgården. Vi var på Plantasjen og kjøpte rake til lillemann så nå er vi klar til å ta fatt på det som skal bli plen.He, he!

Tuddelu:)

Fru Fjeldhammer sa...

Joda vi ble der ca 2 timer.. geitemammaen stakk over gjerdet og greier og storesøster begynte å hylgrine.. snakk om pyse!! Jeg fikk holde en liten kylling, minsten ble helt i ekstase, han ville jo ha den med se hjem!! kanelboller ble det også på oss..

Skal bare innom jobben med gaven i morgen jeg og sleppe fra meg unga.. ellers skal jeg jobbe onsdagen og torsdagen som kommer! fredagen lader jeg opp til turen!!

god tur i morgen!!

(Regner med at det kommer bilder på reisejournalen?! *S*)

Enkel og grei kjøleskapsgrøt med chia og hempfrø.

Er du en av de som kanskje er litt lei av kjipe frokoster? Eller du spiser kanskje ikke frokost i det hele tatt? Jeg har gjennom hele mi...