onsdag 28. august 2019

Enkel og grei kjøleskapsgrøt med chia og hempfrø.

Er du en av de som kanskje er litt lei av kjipe frokoster? Eller du spiser kanskje ikke frokost i det hele tatt?

Jeg har gjennom hele mitt liv vært totalt avhengig av å få i meg frokost. Godt oppdratt hjemmefra, med andre ord! Meeen, i det siste så har det med frokost vært litt sånn ork. Litt fordi magen plutselig i voksen alder har bestemt seg for at brødskiver og knekkebrød er noe som overhodet ikke funker lenger og litt fordi man er lei og ønsker variasjon. En kopp med kaffe funker liksom ikke som fullverdig frokost for denne dama!

Jeg har vært igjennom mye på matfronten. Jeg har drukket proteinshake til frokost, jeg har vært innom havregrøt - jeg har holdt meg til ketogensk kost og jeg har fastet. Nå har jeg kommet så langt at jeg rett og slett forsøker meg frem til noe jeg synes er så godt at jeg rett og slett bare må ha det igjen.


Og her kommer kjøleskapsgrøt inn! Noe så enkelt! Man bare tar i det man ønsker av tørrfor og væske - og setter hele herligheten i kjøleskapet natten over. Vips - så har man en super frokost, som ikke nødvendigvis er kokt "moush", som grøt gjerne føles for meg.

Denne varianten ble så god at den jeg rett og slett dele!
Jeg har blandet sammen glutenfrie havregryn, kokosmel, kokosflak, hakket tørket banan (vær forsiktig - dette inneholder mye sukker!), chiafrø, hampefrø og litt solsikkefrø. For litt søring så har jeg i bittelitt vaniljesukker. Dette har jeg i en tett beholder, ferdig til bruk. Her kan man jo tilsette masse godt, nøtter er også godt i.

Bland 1dl av tørrmixen med 1dl væske (vann/melk/plantebasert drikke) etter eget ønske og sett kaldt over natten i kjøleskap. Jeg topper det hele med en god skje cottage cheese, en håndfull blåbær og en dæsj med litt smoothie!

PS - denne grøten kan også nytes varm! Kok bare opp med dobbelt væskemengde!

NYT!

Ingen kommentarer:

Enkel og grei kjøleskapsgrøt med chia og hempfrø.

Er du en av de som kanskje er litt lei av kjipe frokoster? Eller du spiser kanskje ikke frokost i det hele tatt? Jeg har gjennom hele mi...