onsdag 28. august 2019

Enkel og grei kjøleskapsgrøt med chia og hempfrø.

Er du en av de som kanskje er litt lei av kjipe frokoster? Eller du spiser kanskje ikke frokost i det hele tatt?

Jeg har gjennom hele mitt liv vært totalt avhengig av å få i meg frokost. Godt oppdratt hjemmefra, med andre ord! Meeen, i det siste så har det med frokost vært litt sånn ork. Litt fordi magen plutselig i voksen alder har bestemt seg for at brødskiver og knekkebrød er noe som overhodet ikke funker lenger og litt fordi man er lei og ønsker variasjon. En kopp med kaffe funker liksom ikke som fullverdig frokost for denne dama!

Jeg har vært igjennom mye på matfronten. Jeg har drukket proteinshake til frokost, jeg har vært innom havregrøt - jeg har holdt meg til ketogensk kost og jeg har fastet. Nå har jeg kommet så langt at jeg rett og slett forsøker meg frem til noe jeg synes er så godt at jeg rett og slett bare må ha det igjen.


Og her kommer kjøleskapsgrøt inn! Noe så enkelt! Man bare tar i det man ønsker av tørrfor og væske - og setter hele herligheten i kjøleskapet natten over. Vips - så har man en super frokost, som ikke nødvendigvis er kokt "moush", som grøt gjerne føles for meg.

Denne varianten ble så god at den jeg rett og slett dele!
Jeg har blandet sammen glutenfrie havregryn, kokosmel, kokosflak, hakket tørket banan (vær forsiktig - dette inneholder mye sukker!), chiafrø, hampefrø og litt solsikkefrø. For litt søring så har jeg i bittelitt vaniljesukker. Dette har jeg i en tett beholder, ferdig til bruk. Her kan man jo tilsette masse godt, nøtter er også godt i.

Bland 1dl av tørrmixen med 1dl væske (vann/melk/plantebasert drikke) etter eget ønske og sett kaldt over natten i kjøleskap. Jeg topper det hele med en god skje cottage cheese, en håndfull blåbær og en dæsj med litt smoothie!

PS - denne grøten kan også nytes varm! Kok bare opp med dobbelt væskemengde!

NYT!

3 kommentarer:

eltamaz elmithaly sa...


Ideal Excellence Company for Home Services, House Cleaning, Apartments, and Villas in Dammam, Khobar, Qatif, and Jubail Special Section for Sewage Pressure, Pest Control and Cleaning for Boards, Carpets and Rugs and Tank Cleaning We provide the best home services in the Eastern Region

شركة تسليك مجاري بالدمام
شركة تنظيف منازل بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة تنظيف منازل بالجبيل
شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة تسليك مجاري بالخبر
شركة تنظيف منازل بالخبر
شركة المثالية للتنظيف بالجبيل
شركة تعقيم بالاحساء

eltamaz elmithaly sa...

شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة تسليك مجاري بالقطيف
شركة تنظيف منازل بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالاحساء
شركة كشف تسربات المياه بسيهات وراس تنورة
شركة كشف تسربات المياه بالخبر
شركة تنظيف مجالس وكنب بالدمام
شركة كشف تسربات المياه بالدمام

eltamaz elmithaly sa...


شركة تنظيف مجالس براس تنورة
شركة رش دفان بالقطيف
شركة تسليك مجارى بالاحساء
شركة تنظيف خزانات براس تنورة
شركة تعقيم بالخبر

شركة تسليك مجارى بالخبر
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة تسليك مجارى بالدمام
شركة تسليك مجارى بالقطيف

Enkel og grei kjøleskapsgrøt med chia og hempfrø.

Er du en av de som kanskje er litt lei av kjipe frokoster? Eller du spiser kanskje ikke frokost i det hele tatt? Jeg har gjennom hele mi...