søndag 9. januar 2011

Oppdatering - vannlekkasjen...

Her følger en liten oppdatering på vannfronten!

Slik er situasjonen her i boretsslaget :
Alle leilighetene er utstyrt med noe som heter VillaVent. Dvs - det er et husventilasjonssystem som funker via motorer som står på kaldloftet (les = mitt kaldloft - for hele rekka jeg bor i.) For at ventilasjonssystemet skal fungere, må det være tilkoblet kjøkkenviften - og her er det snakk om spesielle kjøkkenventilatorer / hetter. Når jeg i sin tid for noen år tilbake rev ned og monterte mitt splitter nye kjøkken, var det ingen som hadde fortalt meg om dette. Altså - når jeg kjøpte leiligheten fikk jeg ingen informasjon om at det var et ventilasjonssystem som hang sammen med den urufyselig kjøkkenviften som var her opprinnelig. Så jeg går jo igang med å få opp det fine, nye kjøkkenet mitt - mens jeg er på 3 ukers ferie i leiligheten i Spania. Og kommer hjem til noenlunde ok kjøkken.

Det som da har skjedd, er at den nye kjøkkenhetten ikke er koblet til noe som helst villa-ventilasjon, men bare er en vanlig kjøkkenvifte. Og den funker jo, så jeg tror jo alt er i beste velgående. Sommeren går og vinteren kommer, og den går over til vår. Alt er såre vel. Helt til neste vinter, hvorpå jeg får den første lekkasjen i taket. Opp på loft og sjekke ventilasjonsrørene der oppe - justerer litt - legger håndkler under, bare sånn i tilfelle det "lekker" mer fuktighet. Det jeg tror, er jo at grunnet væromslag fra kulde til mildere vær - er det rim som har smeltet og gitt fuktighet der oppe. Ting bedrer seg og jeg merker ikke mere. Sommeren kommer og vinteren kommer igjen. Og det samme skjer. Jeg får HANKJØNN til å se på problemet, da jeg på enkelte områder er BLOND. Ingen smarte løsninger kommer frem, så jeg tar rett og slett et gammelt badebasseng snuppelille hadde da hun var bebis - og lekker under rørene. For å fange opp fuktigheten før den treffer gulvet. Vinter går igjen over i vår og sommer.

Ny vinter kommer. Denne gangen - har jeg "flaks". Styret er på rundtur og sjekker leilighetene i borettslaget, og da må de opp på loftet mitt og sjekke. Får beskjed om at motoren til ventilasjonen min ikke funker. ? tenker jeg - vifta funker da, den? Og så kommer historien om hva jeg SKAL ha og ikke har... Det er eiers rett å holde styr på slikt, det skal jeg ha innhentet informasjon om... Jaja...
Jeg forteller at jeg har slitt med lekkasje år på rad og blir bedt om å ringe dersom det skjer igjen. Og det gjør det kort tid etter - hvorpå jeg ringer. Og her begynner ballen å rulle.

Når gutta fra VillaVent har sjekket - også utvendig oppe på taket, så finner de ut at jeg har en helt annen hette på ventilasjonsrøret mitt enn alle andre. Hva har skjedd her? Jeg aner jo ikke. Har det skjedd mens jeg har bodd her? Har det skjedd under forrige eiers eie? Har det skjedd da kjøkkenet ble pusset opp? Aner ikke. Men saken er at grunnet den manglende hetten, så har vann/frost trukket ned i rørene - og fryst. Og smeltet. Ikke rart det er vann gjennom taket mitt!!! Og fordi det har kommet inn vann - så har også hele motoren for VillaVenten rustet fast!!!

Nye ventilasjonsrør er montert - de gamle ble båret ut - gjennom mitt soverom, fulle av fastfrosset is og gugge - og så fant de veien ut. Ny motor er også montert. Nye brytere og annet snacks. Så nå trekker det både på kjøkken og på baderom. Det høres ut som om jeg er fastboende på danskebåten, men det får så være en stund. Det suser og drar. Men vannet - det har sluttet å dryppe! Nå gjenstår det bare å få en bryter montert, slik at den snasne kjøkkenhetten min faktisk kan funke sammen med VillaVent'en - slik at jeg unngår mere tull

Pjuh - sier jeg bare! Kanskje det ikke helt bare var min skyld allikevel? For jeg har jo ikke fjernet hetten og fått motoren til å ruste...

5 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Herremin for en historie, dette har du havna helt uforskyldt i. De forrige eierne burde i det minste ha informert deg om hvordan systemet fungerte.

Supersnuppa sa...

Stakkars deg!
Litt av en historie. Får håpe du slipper å sitte igjen med hele regninga. "Huseiers plikt", my ass! Hvordan i all verden skal en helt vanlig dame sette seg inn i all verdens påbud og regler hvis de ikke er skriftliggjort og underrettet om?

Litt realitetsblogging mellom alle de andres innlegg om primulaer og kongler;-)
LYKKE TIL!

Ida sa...

Uff, dette hørtes dyrt ut!!! Skikkelig ille når det er vann involvert på frifot inne i tak eller veggerFår håpe forsikringen din tar deg av dette, vennen! Lykke til!

Anja Holt sa...

Vannlekkasjer er dyrt og kan gjøre stor skade. Jeg håper du ikke blir sittende igjen med regningen, som nevnt over, og at alt fungerer snart!

Ha en deilig søndag!

Frøken Englefjes sa...

Uff, så kjedelig!

Håper det ordner seg til det beste for deg:)