lørdag 4. september 2010

Rot og ryddighet?Dette er meg. I all min prakt.
Håret rett til vers og med elefanter i bokhylla...

Veeel, det kunne vært. Og det ER faktisk ikke så langt unna!
Jeg vet at jeg har blogget om dette før, men det er et evigvarende tema i min bok - så jeg tar det opp igjen : hvordan i alle dager klarer dere å ha det strøkent hele tiden i hjemmene deres? Eller er det slik at dere kun tar bilder av de hjørnene som dere nettopp har kriseryddet, for så å legge ut på nett? Jeg sliter - big time - med å holde hjemmet ryddig. Har altfor mange ting og saker, pluss en ivrig seksåring som er flink til å gjøre saker, men neppe rydde etter seg. Ukelister er laget, innsatsviljen står det ikke på - men gjennomføringen er verre...

Jeg forsøker selv så godt det lar seg gjøre å rydde med en gang etter meg, men det hoper seg allikevel opp. Å ha et strøkent hjem på en fredags ettermiddag er for meg en saga blott, jeg har alltid "noe" som ligger der bak i huskeskuffen i hodet - som jeg bare få gjort noe med. Som badet. Og skuffene på kjøkkenet. Og ikke minst - soverommet! Det store stygge soverommet som virkelig henger over meg - og som jeg burde gjort noe med for leeenge siden. Jeg gremmes! Og tapet i stuen, som trenger maling. Og kaldloftet som virkelig snart må ryddes. Og klesskapene...
Og dette tenker jeg faktisk endel på. Så mine småprosjekter fremover er å kvitte meg sakte men sikkert med småskrot (som jeg overhodet ikke trenger lenger) og så får jeg ta det på langen.

Jeg tar gjerne imot tips og råd om hvordan dere klarer det - eller om dere rett og slett sliter litt slik som jeg til tider gjør.

5 kommentarer:

Rådyrveien sa...

Å, så godt det var å høre at det er flere som er i samme båt!! :))
Har de siste dagene gjenopptatt litt blogglesing og de samme tankene har faktisk streifet meg også. Har nå sittet her og gremmes over hvordan det er her når jeg ser bildene av alle disse flotte, nyoppussede rommene uten så mye som et ørlite støvkorn hverken på gulv eller benk. :P Ærlig talt... Jeg tror ikke alle har det så perfekt som det gies uttrykk for det virker jo helt ulaseggjørelig!!
Ha en fortsatt flott helg!

adales verden sa...

du vet ....mye blogging i krokene, kanskje??
Her er det ofte "bombet" i alle rom. Men jeg jobber mye og klarer ikke holde alt på stell til en hvertid.Har også med lengsel sett på blogger der alt ser organisert og ekstremt rent å pent ut,,,vet ikke hva de gjør, men tar av meg hatten for dem som klarer!

Elisabeth, innerst i veien sa...

Holde det strøkent? Nei, det klarer jeg ikke. Her flyter det på bordet, i trappa, på kjøkkenbenken, jakker slengt over en stolrygg, en treningsbag i en krok, en håndball i en annen, pose med returpapir ved døra osv. osv. Beklager, jeg kan ikke gi deg noen råd, har ingenting å lære bort.

h.espe sa...

Hei på deg, og tusen takk for koselig hjemkomst hilsen hos meg!!!

Ja, Spinalonga var virkelig en opplevelse som du bør prøve å få med deg ved neste anledning - helt fantastisk!

Ønsker deg en flott helg videre!

Klem fra Hildegunn

Anja Holt sa...

Her er det sjeldent strøkent, trøstet nå? Jeg er så teit, at jeg slenger jo ut bilder av slikt også. Men så er jeg ingen toppblogger heller, da.... :)

Kanskje jeg rett og slett skal lage ett trøsteinnlegg til deg i kveld, med vel dokumentert kaos som resultat av en bil som skal fikses, et bad som ikke fungerer og et loft som skal isoleres. SAMTIDIG?

Enkel og grei kjøleskapsgrøt med chia og hempfrø.

Er du en av de som kanskje er litt lei av kjipe frokoster? Eller du spiser kanskje ikke frokost i det hele tatt? Jeg har gjennom hele mi...