Siden det var ønske om oppskrift på mine Tyrkisk Pepper-pepperkaker, så kommer såklart det!
Må bare si at ettersom vi har knasket mer og mer på disse, så er det blitt en STOR favoritt, og en ny deig skal settes idag...
TYKRISK PEPPER-PEPPERKAKER
210 gram mørk sirup
1 pose (150 gram) Tyrkisk Pepper
100 gram Melange (her er det KUN Melange som gjelder!)
1 egg
420 gram hvetemel
4 gram stjerneanis
4 gram ingefær
16 gram natron
Sirup og Tyrkisk pepper kokes sammen i en kjele på moderat varme, når alt er smeltet sammen - ta av platen og la avkjøle litt.
Klikker med Melange røres inn i massen til det er oppløst.
Tilsett ett egg og rør inn.
Mål opp hvetemel, Natron, Ingefær og malt stjerneanis og bland dette sammen i en bolle.
Tilsett det "våte" og rør godt sammen til alt er godt blandet.
La det stå kaldt i kjøleskap minst 12 timer.
Trenger litt hvetemel ved utrulling, men er smidig og fin å jobbe med!
(Rettet opp feil i oppskriften 13.12.2013)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Enkel og grei kjøleskapsgrøt med chia og hempfrø.
Er du en av de som kanskje er litt lei av kjipe frokoster? Eller du spiser kanskje ikke frokost i det hele tatt? Jeg har gjennom hele mi...
-
Jepp. Påsken nærmer seg med stormskritt! Egentlig synes jeg det ikke er så innmari lenge siden det var vinterferie, men det får nå så vær...
-
Er du en av de som kanskje er litt lei av kjipe frokoster? Eller du spiser kanskje ikke frokost i det hele tatt? Jeg har gjennom hele mi...
-
Jeg kjører en liten konkurranse her på årets siste dag! Siden vi har kommet oss til årets aller siste dag, så har jeg lyst til å kjøre igang...
1 kommentar:
Tusen takk for at du la ut oppskriften, nå ble jeg glad:) Regner med det skal være 100 g. melange, og ikke 10?
God helg til deg:)
Hilsen Jeanette
Legg inn en kommentar