onsdag 4. februar 2009

Streptokokker. Ugg. Legevakt. Blæææ...

Når man sliter seg gjennom natten med et svelg som er så tett at man heller sikler enn å svelge - da er ikke ting moro. Når man i tillegg legger til litt feber og insomnia, da er ting ikke moro lenger.
Så var det bare å innse at det faktum at fastlegen velger å ha stengt på onsdager, er no' forbanna tull! Hvorfor i alle dager kan ikke han ha åpent på onsdager? Jeg trengte jo virkelig en time idag...
Jaja. Man innser nederlaget og man forstår at man må oppsøke legevakt. Hvilket i seg selv helt sikkert er greit. Men ikke for meg. Denne gangen... (Det er sjelden at jeg må krype til korset og gå til legevakt, altså!)
For det første, når man er såpass i "ulage" - så orker man ikke å få lillesnupp i barnehagen. Hun har vært hjemme og passet på mammaen sin de siste to dagene, hun. Derfor var jeg jo nødt for å ta henne med meg på legevakten også. Og da tenkte jeg stå på døra når de åpnet klokken tre, bare for å være sikker på at vi ikke skulle sitte der altfor lenge. Og vi var der som nr.6 i rekken da klokken tikket fem minutter over. Tenkte at dette skulle gå greit.
Neida - det gjorde jo ikke det. Med TO leger på plass, så tok det oss faktisk TO timer før vi kom inn! Og for en sjekk... Kastet inn, satt ned på en stol. Strepto-test i halsen. Sjekk i ørene, lytting på bryst - foran og bak. Kanskje TO minutter var jeg der inne. Så var det ut og vente litt til - MED strepto-prøven i den ene hånda, og lillesnupp i den andre. Noen som kan skjønne at den lille jenta var rimelig LEI av å vente? Den store jenta også, for den sakens skyld. Andre som "sjekket" inn BAK oss, kom inn FØR oss. Ikke rart vi ble bittelitt utålmodige...?
Så kom vi inn til en hyggelig dame og her ble det CRP test og testing av denne strepto-pinnen jeg hadde med meg. Ugg ble bekreftet. Positiv på streptokokker og CRP på 146. Når den er under 8 er man visstnok frisk...

Vi kom oss ut av legevakten like før barnetv startet. Til kraftig snøfall og stål-is på alle rutene på bilen. Det var bare å gyve løs.
Jeg hadde resept på penicillin og en ukes sykemelding i vesken, så det var helt greit...
For nå skal jeg bli FRISK - og holde meg FRISK! Nemlig.

Beklager om det ble langt og sytete, dette - men jeg er bare bittelitt lei av å være syk så ofte. Skulle vært født på et mye varmere sted. Hawaii, for eks. DET hadde vært tingen, det... *sukk*

8 kommentarer:

Bea's verden sa...

God bedring. :o)
Håper du blir fort frisk

Selv holder jeg på å gå på veggen snart... vi har nemlig vært syke i snart 14 dager..... gleder meg til alle er frisk og rask igjen.


Klem fra Bea

christinasinteriør sa...

Hei!
Dette er ikke syt, jeg har nettopp hatt innlegg selv for å være så syk er ille! Håper dere snart blir friske!!!
Frisk klem fra meg til dere!

christinasinteriør sa...

Ja du kan så si! De er litt kjent med det her ute!
Natta!!!

MonaLisa sa...

Neeeeeeeei stakkars deg da vennen! Håper virelig penicilin tar knekken på dritten, og at du snart er på bein igjen! Veldig god bedring fra meg. klem

Frk Fischer sa...

God bedring!!! Veit akkurat hvordan du har det...ugg ugg!!!

Så hold deg inne og bli frisk!!!

Butterfly sa...

Masse omtanke og varm te med sitron sende din vei :o)

kryp ned under dyna og bli der til over helgen!!

Ønsker deg riktig god bedring!!!

Anemone sa...

Fy fader!! Slik skal det da ikke være! god køkultur det bare må en ha, noe annet er sinnsykt feigt.

Nå håper jeg du kommer deg raskt på føttene igjen ja, for dere to hadde fortjent det nå.

Varm klem herfra.

Fru Fjeldhammer sa...

God bedring, snuppa!!
klem