torsdag 1. november 2018

Den første snøen...

Det sies at det alltid er noe magisk med den første snøen som faller...

Jeg må bare innrømme at det muligens stemmer når man er barn og kanskje ikke helt når man er voksen? For jeg husker jo hvor inderlig herlig det var da de hvite fillene fra himmelen dalte ned, sånn i en alder av kanskje 7-8... Men jeg må innrømme at jo eldre jeg har blitt, jo mindre er jeg glad i de hvite fillene. 

For det er nemlig slik at for meg som voksen så innebærer snø ikke noe moro. For jeg er muligens en av de i Norge som ikke er noe spesielt glad i å gå på ski, og kan jeg unngå det - så gjør jeg gjerne det. Jeg fryser om høsten og vinteren. Så fort gradestokken kryper nedover, så går jeg rundt og er konstant kald. Ja, da må du kle deg med ull, sies det. Niks, det går ikke for denne dama - da ull KLØR. Jeg er dessverre en av de som også er allergisk mot ull. Da må du bruke merino, sier kloke hoder. Jeg tenker som så at kloke hoder kan ta seg ei bolle - for merino klør like ille! Reagerer man først på ull, så gjør man det uansett! (Dog skal jeg innrømme at alpakka kanskje snart er bittelitt innafor, men det er jo ikke ull...)

Og så er det jo det faktum at det første snøfallet ALLTID kommer overraskende på oss nordmenn! Er ikke det rart? For det er jo ikke det at snøen liksom aldri kommer et år... Javel. I år ble jeg litt tatt på sengen. Eller egentlig ikke, for det var jo varslet at det skulle komme endel snø over natten store deler av landet. Men som regel tar jo meteorologene grundig feil, så jeg satset på det i år også. I år var det jeg som tok feil - for forrige dagen våknet de fleste av oss til er mer eller vinterhvitt landskap! Og jeg hadde selvfølgelig ikke byttet dekk på bilen... 

Så hva gjør man da? Jo, man tar det fullstendig med ro - og håper at veiene i nabolaget skal bli bare etterhvert som dagen skrider frem. Men det gjorde jo ikke det! Jeg skulle avsted til en behandlingstime på kvelden, men den måtte jeg faktisk avlyse - fordi snøen ikke rikket seg! Først senere på kvelden på ble mildt nok til at regnet kunne holde på. Og snøen regnet bort igjen.
Har jeg sagt at jeg ikke liker snø? *latter*


Ingen kommentarer:

Enkel og grei kjøleskapsgrøt med chia og hempfrø.

Er du en av de som kanskje er litt lei av kjipe frokoster? Eller du spiser kanskje ikke frokost i det hele tatt? Jeg har gjennom hele mi...