lørdag 29. november 2008

Tre nøtter til Askepott!


Hva er vel julen uten Tre nøtter til Askepott?
Julen blir aldri skikkelig JUL før jeg ser på Tre nøtter til Askepott på nrk på julaften... Slik er det bare! Jeg har stort sett sittet klistret til skjermen når denne filmen har gått. Har vært litt lei meg de siste årene, da snupsi overhodet ikke har hatt interesse for å se på tv, ei heller Donald og vennene hans. Men det har jeg nå funnet løsningen på! Jeg har nemlig bestilt meg filmen! Så da kan jeg sitte og kikke på den i smug når snupsi har lagt seg til å sove!
Gleder meg til å bli rørt til tårer av Askepott og prinsen der de rir på hestene sine over den snødekte vidda på slutten - så lykkelige, så lykkelige... *sukk*
Det er snart JUL, dere!!!

fredag 28. november 2008

Siste fredag i november!

Tusen takk for alle koselige kommentarer om julekortet mitt i forrige innlegg! Dere er jo bare så søte! Har ennå ikke fått bestemt meg, men bør jo snart få gjort det! Tror det blir en liten miks av de to - noen vil få et "scrappet" et og andre vil få et med "bare" bilde. Slik tror jeg det blir!



Ja, nå begynner det å nærme seg, dere! Det er ikke mange dagene igjen av november - og hvor i alle dager ble denne måneden av? For meg har den bare forsvunnet ut i det blå... Det har nok hjulpet på litt å være syk, da mister man jo litt tid. Så jeg har litt å ta igjen dersom jeg skal klare å komme meg i mål med å bli ferdig med det meste FØR desember starter. Huffameien! Det samme skjer jo hvert år... *ler*



Vi har mye kos planlagt denne helgen - og vi gleder oss masse både lillesnupp og jeg. Det starter allerede med heksefest i barnehagen idag. Det har blitt snakket om det her hjemme siden november startet! Det har nemllig vært fokus på hekser og trollmenn på snupps avdeling i hele november. Så straks skal vi smette inn i heksekostymet... (Ikke jeg da, men snupps!)
Så blir det julegrantenning både i morgen OG på søndag. Så før vi vet ordet av det, så er vel denne helgen bortevekke den også! men mye kos og hygge, DET skal det bli!



Håper dere ligger i rute med pynting og annet stas, jenter. Pakker som skal pakkes, mat som skal kjøpes inn, godter som skal lages. Vi er godt på vei! Så nyt dagene dere! Og ikke minst - ha en fortreffelig helg alle sammen!

mandag 24. november 2008

Årets julekort!



Javel. Jeg sliiiter med å bestemme meg for hvilket av disse jeg skal velge til årets julekort. Pjuh. Alltid det samme hvert eneste år! Jeg er egentlig litt tilhenger av å ha et enkelt bilde-kort å sende ut, men jeg måtte jo leke meg litt med scrappingen også... På kortet over har jeg forøvrig designet det meste selv!
Så da spør jeg dere jenter der ute - hvilket var best av disse to??? Jeg får neimen ikke bestemt meg, jeg...
Jeg vet at teksten er litt vanskelig å lese her, men når bildene er fremkalt vil ikke det være noe problem.

søndag 23. november 2008

Gårsdagens fangst!

Her kommer noen bilder fra gårsdagens fangst på julemarkedet! Det ble en fin liten gjeng som vandret/trillet opp bakken her igår... Vi ble ikke bare to jenter med barn, men tre!

Vi klappet kaniner, hest og esel. Spiste pølse. Drakk kakao og spiste tilhørende vafler. Vi dyppet (farget) lys og vi rullet lys. Vi pyntet papperkaker og fikk sett på dukketeater... Alt i alt så hadde vi en knallfin dag!

Nye strikkede votter til snuppa i ull...


Strikket halssmykke - eller armbånd om man vil!


Halskjede...


Våre flott pyntede peppelkaker (som snuppa sier...)!


En glad gjeng herlige barn med kakaobart! En mini manglet, for hun fikk mat av mammaen sin!

lørdag 22. november 2008

Julemarked!

Straks er lillesnupp og jeg avsted til julemarked rett oppi bakken! Det årlige julemakedet på Steinerskolen går nemlig av stabelen idag! Vi får besøk av en venninne og hennes to prinsesser - så vi gleder oss veldig! Det er tredje året vi gjør dette sammen - så iår er det dermed blitt en TRADISJON!

Så gjenstår det å se om vi har noen skatter å vise frem etterpå...

onsdag 19. november 2008

En liten utmerkelse!

Jeg har fått verdens søteste utmerkelse!
Fra GutteMammas kommer denne herlige :
Tusen tusen takk - det varmer mitt hjerte! Trengte denne oppmuntringen nettopp nå, passet helt flott å få en sånn!
Det er dere jentene som gjør det verdt å blogge!
Nå skal jeg rase avsted og hente lillesnupp i barnehagen, så skal jeg fortsette å pleie mitt bedregelige legeme med både pledd, varm te og god musikk etterpå!

tirsdag 18. november 2008

Adventsstake?

Jeg skulle ALDRI ha sagt at vi kom oss utenom sykdom i forrige uke... Lørdag startet festlighetene med vondt i halsen. Nå er jeg på andre dagen hjemme fra jobben. Nesa er rød, snørra renner og kroppen er febervarm. Ugg! Håper jeg kan karre meg på jobb i morgen!


Jeg har søkt litt på nett etter en annerledes variant av adventsstake - og se hva jeg fant!!! Var ikke denne søt? Det spørs vel om det blir det som blir adventsstaken her i hus, for den er jo så liten... Men en fin variant var det jo!

lørdag 15. november 2008

Tapas + utfordring...

Det har vært en hektisk uke. Mye sykefravær på jobb krever at vi som er igjen står ekstra på, og da blir man litt slått ut. Har ikke hatt mye ork til verken det ene eller det andre når jeg har kommet hjem, det har bare vært å sitte i koma før man har karret seg i seng...

Igår hadde snupsi og jeg noen jenter fra jobben her på tapas. Kjempekoselig avslutning på en hektisk uke! Alle hadde med seg noe godt å sette tennene i, og vi hadde et matbord som bugnet av godsaker!

Lefseruller med fyll av spekemat og ost.

Kjøttboller i heftig tomatsaus.

Pannestekte poteter med mer tomatsaus...

Til slutt har jeg fått en utfordring fra VimseFruen... Jeg skal fortelle 7 ting om meg selv. Bør jo kanskje være litt lesbart spennende da - men er jeg så spennende da??? Hmmm. Her er bare å gå på med friskt mot!

  • I "gamle dager" datet jeg en av gutta i Chippendales... *fnis* Han var aldeles knallkjekk og vakker og jeg var supersmigret over at han fattet interesse for lille meg...
  • Jeg har blitt spurt flere ganger om jeg ville være au pair for the lead singer i Boney M - Liz Mitchell Pemberton. Dessverre så passet det seg ikke der og da...
  • Jeg har danset på scenen med Boney M på en konsert... *dobbelfnis* Digging av Boney M er en "arv" jeg har fått fra mine foreldre, gitt.
  • Jeg skulle være med på sjekkeprogrammet Casanova med Pål Tajei på tv. Programmet på tatt av plakaten før jeg fikk vært med. Hvem vet hvor jeg ville vært idag om jeg hadde vært med der...
  • Jeg har vært på en blind date med en stripper... *trippelfnis* Han hadde vært på jobb hos ei jente i nabogården, hun het nesten det samme som meg. Så når han skulle ringe henne dagen derpå, så endte han opp å ringe til meg. Etter litt skravlings litt frem og tilbake - så endte vi opp med å gå ut sammen...
  • Jeg har blitt ny med KK. Da var jeg 3 mnd på vei med snupsi. Veldig moro, men noen klær fikk jeg ikke. Men jeg ble stilig på håret...
  • Er egentlig veldig beskjeden av meg, selv om det ikke kan se slik ut av punktene over. På ett eller annet vis så ender jeg alltid opp i slike situasjoner. Og da er det bare å gå på - og ikke angre etterpå.

Så var det jo det punktet hvor man skal gi denne videre til 7 andre da... Det er her jeg bremser. Tror denne utfordringen har gått litt rundt nå. Men de av dere som er innom og som ikke har blitt utfordret enda - dere får hoppe på dere også! Det er alltid moro å lære noe nytt om dere!

Nå skal jeg kose meg med litt av vinen som er igjen her fra igår. Ha en fin lørdagskveld alle sammen!

lørdag 8. november 2008

Her forsvinner tiden min...


Hit forsvinner mesteparten av tiden min!
For de av dere som ikke har fått med seg scrappedillen min (og vært inne på scrappebloggen), så bruker jeg endel tid på å designe kit til digital scrapping. I disse dager er jeg i ferd med å ferdig stille et julekit - og jeg har brukt endel timer på dette kittet. Nå skal jeg snart bare sette meg ned med litt strikketøy i hendene og la PhotoShop være PhotoShop. I allefall for en liten stund...

Decoupage lyslykt.


Her er et lite stemningsbilde fra i dag morges.
Lyslykten i forkant er et av hobbyprosjektene mine jeg har holdt på med i løpet av de siste kveldene. I det ene hjørnet på speilen kan man også skimte litt av det lyserosa babyteppet jeg strikker på... Her er det mange baller i luften ja!
Ble veldig fornøyd med lyslykten, da. Har brukt vanlige lyskopper fra Ikea (slike man får duftlys i - de er bare skrubbet og vasket rene etter bruk.) og roseservietter. Decoupage er noe jeg egentlig ikke har forsøkt meg så mye på, men jeg har funnet ut at det er enkelt, raskt og utrolig moro! Det blir nok litt mer av det utover, ja...

fredag 7. november 2008

Julevin '08!


Jeg har vært inne og besøkt Vinmonopolet sine sider. Jeg er overhodet ingen utpreget "dranker" , men jeg liker en god flaske vin i ny og ne. Som for eks. helger... Og brått kom jeg til å tenke på at det er på tide å finne ut hvilken vin som skal gis bort til familien i år! Da jeg kom meg inn på sidene til"polet" - så ser jeg at man faktisk kan få et ganske så lekkert magasin! (Sikkert noen av dere som allerede har fått med dere det, men jeg frekventerer da ikke denne butikken så fryktelig ofte...)
Men var det ikke lekkert? Dette er den siste utgaven, som er tilgjengelig på ditt nærpol... Jeg skal i allefall grafse det med meg fra hylla. Og så skal jeg sikle litt over flotte bilder av både mat og drikke!
Det er fredag - jeg sier Skål! - og ha en glad helg!

onsdag 5. november 2008

Hobbyverksted.

Lille snupsi og jeg hadde hobbyverksted her igår - og vi begynte på mange fine gaver og pynt! Vi har noen snømennkropper som står og venter på mer pynt, vi har et lite kunstverk på canvas som venter på lag nummer to med maling. Mor selv forsøkte seg på en lyslykt med decoupage - og den ble fiiin med telys i... Skal se om vi ikke får tatt et bilde såsnart våre juleprodukter er ferdigstilte!

mandag 3. november 2008

Julegavetips?


For å få tid og overskudd til å holde på med alle prosjektene mine, så er jeg på ny igang med treningen. Alltid så kjekt med mandager. Da ligger uka der, så fin og ubrukt - og det bugner av muligheter til å gjøre noe aktivt. Aktivt? Følte meg ikke mye sprek der jeg sto på steppern i nesten en halv time før jeg skulle løfte litt, nei... Men etter nok av uker hjemmesittende - så er det på tide igjen. Blir sikkert deilig etter at jeg har kommet skikkelig igang, da...


Hva med å kjøpe litt kunst i julegave?
Mange tror at det koster fryktelig mye å kjøpe malerier - men det behøver det ikke gjøre. Jeg har vært inne på www.FineArt.no og kikket litt rundt. Der er det fortløpende kunstauksjoner. Man kan få tak i kupp...
Likte godt bildet over, jeg da. Prisen ligger nå på 950,- Men med en toalett som ikke funker helt som den skal - så går nok de skarve kronene jeg har til overs akkurat nå, ikke til kunst,- men snarere rett i dass. Hehe.
Ha en flott og begivenhets uke alle sammen!


lørdag 1. november 2008

Familiebilde fra Halloween!


Da var vi jammen kommet over i november alt!

Oktober er bak oss, med poliklinisk inngrep som gikk storveis - så nå er vi endelig over i juleforberedelses måneden min! Har jo satt meg som mål at alt skal være klart til desember, så det er bare å sette igang! Pjuh!
Halloween, ja... Vi var ute og gikk knask eller knep for aller første gang igår. For å kjøre safe, så dro vi bare rundt til de vi kjenner godt. Heksejenta mi er ikke så fryktelig frempå, så det var greiest å gjøre det slik. Mor kjørte som Playboybunny - og stoppet tilogmed for å fylle bensin på Shell. Med duskehalen stikkende ut under jakka...
Dessverre så tror jeg de fleste konsekvent velger å ha utelyset av denne kvelden, ei heller å lukke opp... Vi ringte på 7 dører - og av de lukket bare 2 opp. Etterhvert ble heksa mi mer og mer lei seg, så til slutt ville hun bare hjem og kose på fanget. Godt var det jammen at mormor og besse var en av de som lukket opp...

Enkel og grei kjøleskapsgrøt med chia og hempfrø.

Er du en av de som kanskje er litt lei av kjipe frokoster? Eller du spiser kanskje ikke frokost i det hele tatt? Jeg har gjennom hele mi...